събота, 24 август 2024 г.

За мюзикъла Бодигард

 

Гледала бях романтичният трилър „Бодигард“ от 1992 г. на режисьора Мик Джаксън, по сценарий на Лорънс Касдан, с участието на Кевин Костнър и Уитни Хюстън. Затова с любопитство реших да посетя и едноименният мюзикъл. На 16.08.2024 г. в Летен театър – Варна имах удоволствието да се насладя на мюзикъла „Бодигард“ в прочит на маестро Страцимир Павлов и режисьора Борис Панкин. Той е посветен на 120-годишнината от сключването на дипломатически отношения между САЩ и България, както и на 60-годишнината от рождението на великата Уитни Хюстън.

Спектакълът в режисурата на Борис Панкин е събрал впечатляващ състав. В ролите на певицата Рейчъл Марон и бодигарда ѝ Франк Фармър влизат атрактивната мюзикълна актриса от Уест Енд Манал Ел Фейтури и любимецът на публиката Орлин Горанов. Песните на незабравимата Уитни Хюстън и славата на едноименния филм с участието на Кевин Костнър явно са увеличили желанието на публиката да се наслади на новия прочит.

Нора Караиванова блести вокално като сестрата на певицата – Ники Марон. Звездата на мюзикълното дирижиране и оркестрация – маестро Страцимир Павлов, ръководи спектакъла, а сценографията е на Лальо Христов. Всичко това допълва и продължава блясъка на едно вечно заглавие, което ще остане в историята на световното кино и масова култура.

Спектакълът бе посрещнат с бурни овации и възторжени рецензии както във Варна, така и на другият ден в Балчик. Гостуването в Балчик бе посветено на 100-годишнината от създаването на лятната резиденция на кралица Мария Единбург и е част от фестивалната програма на Двореца „In The Palace“.

 

Христилия Кулева



 


* * *

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар