Фондация
ВИА, в рамките на едноименната си дългосрочна програма, обявява
Международен* конкурс
Варненска Златна Есен 2025
Целта
на конкурса е да събере и направи достояние нови спомени , данни, легенди, да
мотивира и вдъхнови създаването на нови легенди, художествени произведения,
всички свързани с Варна, морето, есента, символ на зрялост, мир и мъдрост или с
конкретни дейци на изкуствата, будители и други достойни личности, работели във
Варна.
В
конкурса може да участва всеки пълнолетен, който представи на български език
свои, още не публикувани произведения.
Конкурсът има следните категории:
1. Спомени, интервюта, документални разкази, очерци
(2000-5000 букви).
2. Философско есе (2000-5000 букви)
3. Стари и нови легенди (2000-5000 букви)
4. Разказ, приказка (2000-5000 букви)
5. Апева, хайку, сонет (общо най-много 10).
6. Кулинарна Варна (1000-5000 букви)
Един участник може да участва в няколко категории, но само
с един материал на категория.
Участието в конкурса е без такса.
Награда за успешното участие е включването на одобрените
произведения в сборника Варненска Златна
Есен 2025, от който всички участници ще получат един безплатен електронен
вариант и възможност да го поръчат на преференциална цена отпечатан.
Краен срок за явяване на конкурса е 15 август 2025.
Явяването става онлайн** на адрес:
С изпращането на материала си, участникът декларира,
че приема целите и условията на конкурса.
За контакт с организаторите при въпроси, проблеми,
забележки, предложения:
vze2025@1via.art
31 май 2025
* Конкурса наричаме международен, за да
подчертаем, че с особена радост приемаме участие на живеещи в чужбина.
** Препоръчително
е предварително да се опознае формуляра, защото (от един имейл-адрес) той може
да бъде попълнен един път, без възможност за промяна на изпратените данни и
материали. Произведенията се копират в съответната рубрика, няма възможност за
прикачване на файлове.
Формуляр за участие
Особено предлагаме на вниманието на всички интересуващи се статията Защо и как даучастваме в конкурсите на ВИА.
* * *
Няма коментари:
Публикуване на коментар