сряда, 10 април 2024 г.

Варненски амфитеатър

 

Фондация ВИА – За живото изкуство обявява международен конкурс с название

Място за чудо

Целта на конкурса е да се избере място на морския бряг на Варна за изграждане на обърнат към морето амфитеатър. За това от участниците де очаква обосновано предложение, съобразено с особеностите на терена и определена концепция за амфитеатъра (размери, разположение и особености на сцената и др. п.).

Участие – В конкурса могат да участват както пълнолетни физически, така и юридически лица от цял свят, които приемат условията на конкурса и до 31 август 2024 по електронен път представят електронно досие на български, английски или френски език, съдържащо предложението за място, описание на концепцията на участника за планирания амфитеатър и данни за участника, включително евентуални авторски претенции за оригинални елементи на концепцията и предложения за участие в реализирането на проекта в каквато и да била форма (проектиране, строителство, експлоатация, финансиране и др. п.).

Срокът за явяване на конкурса е 31 август 2024, но при уважително искане на желаещи да участват може да бъде удължен, за което вече явилите се получават известие.

Резултатите на конкурсът ще бъдат определени по три линии: от жури, поканено от организатора на конкурса, чрез обществено обсъждане, и чрез отношение (решение) на ръководството на община Варна по молба на организатора на конкурса. Всички участници, представили досиета, достойни за внимание получават диплома и предмитнш награди, а имената на отличените със златна диплома ще бъдат изписани на мраморна паметна плоча, поставена на входа на амфитеатъра.

Адрес за подаване на досиетата, както и за връзка

amphi@apeva.art

 

Варна, 10 април 2024




* * *

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар