сряда, 28 септември 2022 г.

Конкурс Промени света 2022

 

Фондация ВИА и Фондация VVMA обявяват конкурс

Промени света 2022

Преоткрий идеалите

Целта на конкурса е да насочи вниманието на обществото към идеалите, за които са мечтали, са работили и са се борели хората от хилядолетия, от Конфуций и Исус, през Мор и Кампанела до Левски и Ганди, все по-често изопачавани или замествани с плоски стереотипи.

Участниците трябва да представят статия в една от трите категории:

- биография

- представяне на произведение

- представяне на движения, събития.

Статиите трябва да са оригинални и непубликувани произведения на участника, на български език, представящи достоверно фактите и техния обективен анализ. Размерът им може да бъде между 3 и пет хиляди букви. Статията трябва да бъде изпратена в електронно писма, заедно с кратко представяне на участника (приложения към писмото не се приемат).

Всеки участник може да участва с по една статия за всяка категория.

В конкурса може да участва всеки навършил 16 години, който приема условията на конкурса, явява се със индивидуален електронен адрес и преведе 18 лева дарение за фондацията (9 лева за ученици, студенти и пенсионери). Първите 40 участника ще получат по пощата като подарък издадена от фондацията книга с пряко отношение към темата на конкурса (на стойност 18 лева), без пощенска такса. Всички участници ще получат в електронна форма други издания на фондацията (на обща стойност надхвърляща дарението).

Сумата на очакваното дарение не зависи от броя на изпратените статии.

Регистрация за конкурса няма, но се препоръчва предварителното известяване на намерението за участие, на което ще се отговаря до три работни дни с всички необходими допълнителни информации.

Краен срок за изпращането на статиите 30 ноември.

Резултатите ще бъдат обявени на 10 декември.

Отличените и наградени с дипломи статии ще бъдат включени в сборника Промени света 2022.

Адрес на конкурса:

promeni2022@apeva.art

 

Варна-Будапеща, 28 септември 2022

 



* * *

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар