понеделник, 4 юли 2022 г.

Варненска Златна Есен – Началото


Все повече хора се интересуват за възможностите, които им предлагаме за престой във Варна.

Искам да бъде ясно: Варненска Златна Есен за сега е преди всичко една мечта. Прекрасна мечта и за щастие реална мечта.

Предполагам, че не е необходимо да обяснявам, защо това е прекрасна мечта, но трябва и с удоволствие ще обясня, защо е реална мечта.

Реална мечта е защото дейците, особено възрастните дейци на изкуството имат всички качества, които трябват за реализирането на тази програма. Имат преди всичко афинитет към магията на красотата. Способни са да видят тази красота. Способни са да оценят всичко това, което е същността на програмата. Не с това са известни те, че са обикновени капризни консуматори на туристически услуги, а знаят стойността на интелектуалната авантюра, на срещите с други хора с подобна душевна настройка. Не са нито свръх практични, нито безпомощни туристи, които да чакат друг да им уреди всичко. Те са мъдри и креативни индивиди, макар и без снобски индивидуализъм.

По-ясно казано: типичният гост на Варненска Златна Есен не идва  с организирана от туристическо бюро програма по смени, която всичко урежда: пътуване, настаняване, мероприятия и т. н. Типичният гост на Варненска Златна Есен идва когато си иска, с каквото си иска, отсяда където сам си избере (хотел, частна квартира, на гости при свой стар или нов приятел), стои колкото си иска и посещава тези срещи, мероприятия, изяви, представления, които иска или даже сам организира такива.

Фондация ВИА ще работи всеотдайно за да има за всичко това помощ. И ще сме благодарни на всеки, който се включи с такова намерение в програмата.




* * *

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар