неделя, 25 юли 2021 г.

БЪЛГАРСКА АПЕВА 2021

 

Фондация ВИА и издателство Светът в Промяна обявяват

Втори Национален Литературен Конкурс

БЪЛГАРСКА АПЕВА 2021

Конкурсът е отворен за всеки, който може да твори на български, независимо от гражданство и местоживеене. Непълнолетни могат да участват със съгласие на родителите си.

Участниците могат да представят най-много 36 самостоятелни апеви или стихове  използващи формата на апевата с общо не повече от 180 реда. За участието се заплаща такса 2 лева за всяка апева (или 40 стотинки на ред). Получилите диплома за успешно участие в първия конкурс Българска апева имат право на три апеви без такса.

Срокът за представянето на произведенията е 15 октомври 2021 на адрес  apeva2021bg@apeva.art, след което те ще получат подробности за условията и реда на протичането на конкурса. Всеки, който желае предварително да се запознае с тези подробности, може да ги поиска на горния адрес.

Конкурсът не обявява победители, а подбира всички достойни за публикуване произведения – и ги публикува във Втора антология на българската апева и по множеството електронни страници и канали на организаторите. В същото време те предвиждат специални парични награди по 50 лева за най-хубава апева в следните категории:

- Апева с 5 думи,

- Апева палиндром или палиндроид (редовете звучат еднакво при четенe от ляво и от дясно или звучат различно, но смислено и свързано),

- Апева по известни стихове или цитати.

25 юли 2021 г.

 



* * *

Няма коментари:

Публикуване на коментар